Yleiset sopimusehdot
Artikel 1 – Määritelmät
Näissä ehdoissa tarkoitetaan:
Miettimisaika: ajanjakso, jonka kuluessa kuluttaja voi käyttää peruuttamisoikeuttaan;
Kuluttaja: luonnollinen henkilö, joka ei toimi ammatissaan tai liiketoiminnassaan ja joka tekee etäsopimuksen elinkeinonharjoittajan kanssa;
Päivä: kalenteripäivä;
Kestotapahtuma: etäsopimus, joka koskee sarjaa tuotteita ja/tai palveluja, joiden toimitus- ja/tai vastaanottovelvoitteet jakautuvat ajallisesti;
Pysyvä tietoväline: mikä tahansa väline, jonka avulla kuluttaja tai elinkeinonharjoittaja voi tallentaa hänelle henkilökohtaisesti osoitettua tietoa tavalla, joka mahdollistaa tiedon tulevan käytön ja muuttumattoman toistamisen;
Peruuttamisoikeus: kuluttajan mahdollisuus luopua etäsopimuksesta miettimisajan kuluessa;
Elinkeinonharjoittaja: luonnollinen tai oikeushenkilö, joka tarjoaa kuluttajille tuotteita ja/tai palveluja etämyyntinä;
Etäsopimus: sopimus, joka tehdään osana elinkeinonharjoittajan järjestämää järjestelmää tuotteiden ja/tai palvelujen etämyyntiä varten, missä sopimuksen tekemiseen käytetään yksinomaan yhtä tai useampaa etäviestintätekniikkaa ja tähän sopimuksen tekemiseen käytetään yksinomaan yhtä tai useampaa etäviestintätekniikkaa.
Etäviestintätekniikka: väline, jota voidaan käyttää sopimuksen tekemiseen ilman, että kuluttaja ja elinkeinonharjoittaja ovat samanaikaisesti samassa tilassa.
Yleiset ehdot: elinkeinonharjoittajan nykyiset yleiset ehdot.
Artikla 2 – Elinkeinonharjoittajan tunnistetiedot
Yrityksen nimi: Finnolo-helsinki
Yrityksen osoite: Oudaen 94, Eindhoven
support@finnolo-helsinki.com
Y-tunnus: 94528837
ALV-tunnus: [JOUW ALV-TUNNUS]
Artikla 3 – Soveltaminen
Näitä yleisiä ehtoja sovelletaan jokaiseen elinkeinonharjoittajan tarjoukseen ja jokaiseen syntyneeseen etäsopimukseen ja tilauksiin elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välillä.
Ennen etäsopimuksen tekemistä kuluttajalle toimitetaan näiden yleisten ehtojen teksti. Jos tämä ei ole kohtuudella mahdollista, ilmoitetaan ennen etäsopimuksen tekemistä, että yleiset ehdot ovat elinkeinonharjoittajan nähtävillä ja että ne toimitetaan kuluttajan pyynnöstä mahdollisimman pian maksutta.
Jos etäsopimus tehdään sähköisesti, poiketen edellisestä kohdasta ja ennen etäsopimuksen tekemistä, näiden yleisten ehtojen teksti voidaan toimittaa kuluttajalle sähköisesti siten, että kuluttaja voi helposti tallentaa sen pysyvälle tietovälineelle.
Jos tämä ei ole kohtuudella mahdollista, ilmoitetaan ennen etäsopimuksen tekemistä, mistä yleiset ehdot ovat sähköisesti luettavissa ja että ne toimitetaan kuluttajan pyynnöstä sähköisesti tai muulla tavoin maksutta.
Jos näiden yleisten ehtojen lisäksi sovelletaan myös erityisiä tuote- tai palveluehtoja, sovelletaan toista ja kolmatta kohtaa vastaavasti, ja kuluttaja voi ristiriitaisten yleisten ehtojen tapauksessa aina vedota hänelle edullisimpaan sovellettavaan ehtoon.
Jos yksi tai useampi näiden yleisten ehtojen määräys on jossakin vaiheessa kokonaan tai osittain mitätön tai kumottu, jää sopimus ja nämä ehdot muilta osin voimaan, ja kyseinen määräys korvataan yhteisymmärryksessä viipymättä määräyksellä, joka vastaa mahdollisimman tarkasti alkuperäisen määräyksen tarkoitusta.
Tilanteet, joita ei ole näissä yleisissä ehdoissa säännelty, tulee arvioida näiden yleisten ehtojen 'hengen' mukaisesti.
Epäselvyydet yhden tai useamman ehtojemme määräyksen tulkinnassa tai sisällössä tulee selittää näiden yleisten ehtojen 'hengen' mukaisesti.
Artikla 4 – Tarjous
Jos tarjouksella on rajoitettu voimassaoloaika tai se tehdään tietyin ehdoin, tämä mainitaan nimenomaisesti tarjouksessa.
Tarjous on ei-sitova. Elinkeinonharjoittaja on oikeutettu muuttamaan ja muokkaamaan tarjousta.
Tarjous sisältää kattavan ja tarkan kuvauksen tarjotuista tuotteista ja/tai palveluista. Kuvaus on riittävän yksityiskohtainen, jotta kuluttaja voi arvioida tarjouksen asianmukaisesti. Jos elinkeinonharjoittaja käyttää kuvia, ne ovat tarjottujen tuotteiden ja/tai palveluiden todenmukaisia esityksiä. Ilmeiset virheet tai erehdykset tarjouksessa eivät sido elinkeinonharjoittajaa.
Kaikki kuvat, tiedot ja tiedot tarjouksessa ovat suuntaa-antavia eikä niistä voi johtaa korvausvaatimuksia tai sopimuksen purkamista.
Tuotteiden kuvat ovat todenmukaisia esityksiä tarjotuista tuotteista. Elinkeinonharjoittaja ei voi taata, että näytetyt värit vastaavat tarkasti tuotteiden todellisia värejä.
Jokainen tarjous sisältää sellaiset tiedot, että kuluttajalle on selvää, mitkä oikeudet ja velvollisuudet liittyvät tarjouksen hyväksymiseen. Tämä koskee erityisesti:
hintaa, lukuun ottamatta tullimaksuja ja tuonti ALV:ta. Nämä lisäkustannukset ovat asiakkaan vastuulla ja riskillä. Posti- ja/tai kuriiripalvelu käyttää tuonnin osalta erityistä postipalveluiden ja kuriiripalveluiden järjestelyä. Tämä järjestely on voimassa, kun tavarat tuodaan EU:n määränpäähän, mikä on myös tässä tapauksessa. Posti- ja/tai kuriiripalvelu perii ALV:n (mahdollisesti yhdessä perittyjen tullimaksujen kanssa) tavaroiden vastaanottajalta
mahdolliset toimituskulut;
tapa, jolla sopimus syntyy ja mitä toimenpiteitä tämä edellyttää;
peruuttamisoikeuden soveltuvuus tai soveltumattomuus;
maksutapa, toimitustapa ja sopimuksen täyttämistapa;
tarjouksen hyväksymiselle annettu määräaika tai määräaika, jonka kuluessa elinkeinonharjoittaja takaa hinnan;
etäviestintätekniikan käytön mahdolliset kustannukset, jos etäviestintätekniikan käytön kustannuksia laskutetaan muulla perusteella kuin käytetyn viestintävälineen tavallisella perushinnalla;
arkistoidaanko sopimus sen syntymisen jälkeen, ja jos arkistoidaan, miten kuluttaja voi tutustua siihen;
tapa, jolla kuluttaja voi tarkistaa ja tarvittaessa korjata sopimuksen tekemisen yhteydessä antamansa tiedot ennen sopimuksen tekemistä;
mahdolliset muut kielet, joilla, hollannin kielen lisäksi, sopimus voidaan tehdä;
käytös- ja toimintasäännöt, joihin elinkeinonharjoittaja on sitoutunut ja miten kuluttaja voi tutustua näihin käytös- ja toimintasääntöihin sähköisesti;
ja
etäsopimuksen vähimmäiskesto, jos kyseessä on kesto-sopimus.
Valinnainen: saatavilla olevat koot, värit, materiaalit.
Artikla 5 – Sopimus
Sopimus syntyy, edellyttäen, että noudatetaan 4. kohdan määräyksiä, kuluttajan hyväksyttyä tarjouksen ja täytettyä siihen liittyvät ehdot.
Jos kuluttaja on hyväksynyt tarjouksen sähköisesti, elinkeinonharjoittaja vahvistaa välittömästi sähköisesti tarjouksen hyväksymisen vastaanottamisen. Niin kauan kuin elinkeinonharjoittaja ei ole vahvistanut tämän hyväksymisen vastaanottamista, kuluttaja voi purkaa sopimuksen.
Jos sopimus syntyy sähköisesti, elinkeinonharjoittaja ryhtyy asianmukaisiin teknisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin suojatakseen tietojen sähköistä siirtoa ja varmistaa turvallisen verkkoympäristön. Jos kuluttaja voi maksaa sähköisesti, elinkeinonharjoittaja ottaa käyttöön asianmukaiset turvatoimet.
Elinkeinonharjoittaja voi – lain puitteissa – selvittää, pystyykö kuluttaja täyttämään maksvelvoitteensa, sekä kaikki seikat ja tekijät, jotka ovat tärkeitä sopimuksen vastuullisen tekemisen kannalta. Jos elinkeinonharjoittajalla on tämän tutkimuksen perusteella hyviä syitä olla tekemättä sopimusta, hänellä on oikeus perustellusti kieltäytyä tilauksesta tai pyynnöstä tai liittää sopimuksen täyttämiseen erityisiä ehtoja.
Elinkeinonharjoittaja liittää tuotteeseen tai palveluun seuraavat tiedot, joko kirjallisesti tai siten, että kuluttaja voi helposti tallentaa ne pysyvälle tietovälineelle:
Hier is de vertaling naar het Fins:
```plaintext
1. elinkeinonharjoittajan toimipisteen osoite, jonne kuluttaja voi jättää valituksiaan;
2. ehdot ja menettelytavat, joiden mukaisesti kuluttaja voi käyttää peruuttamisoikeuttaan, tai selkeä ilmoitus peruuttamisoikeuden poissulkemisesta;
3. tiedot takuista ja jälkipalveluista;
4. artiklan 4 kohdan 3 mukaiset tiedot, ellei elinkeinonharjoittaja ole jo toimittanut näitä tietoja kuluttajalle ennen sopimuksen täyttämistä;
5. sopimuksen irtisanomisen vaatimukset, jos sopimus on voimassa yli vuoden tai toistaiseksi voimassa oleva.
Kesto-sopimuksen tapauksessa edellisen kohdan määräys koskee vain ensimmäistä toimitusta.
Jokainen sopimus tehdään edellyttäen, että kyseisten tuotteiden saatavuus on riittävä.
Artikla 6 – Peruuttamisoikeus
Tuotteiden ostamisen yhteydessä kuluttajalla on mahdollisuus purkaa sopimus ilman erityistä syytä 14 päivän kuluessa. Tämä miettimisaika alkaa seuraavana päivänä tuotteen vastaanottamisesta kuluttajan tai kuluttajan ennakkoon nimeämän ja elinkeinonharjoittajalle tunnetuksi tekemän edustajan toimesta.
Miettimisajan aikana kuluttajan tulee käsitellä tuotetta ja pakkauksia huolellisesti. Tuotetta saa purkaa tai käyttää vain siinä määrin kuin on tarpeen arvioidakseen, haluaako hän säilyttää tuotteen. Jos kuluttaja käyttää peruuttamisoikeuttaan, hän palauttaa tuotteen kaikilla toimitettujen lisävarusteiden kanssa ja, jos kohtuudella mahdollista, alkuperäisessä kunnossa ja pakkauksessa elinkeinonharjoittajalle elinkeinonharjoittajan antamien kohtuullisten ja selkeiden ohjeiden mukaisesti.
Jos kuluttaja haluaa käyttää peruuttamisoikeuttaan, hänen on ilmoitettava siitä 14 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta,
elinkeinonharjoittajalle. Ilmoitus on tehtävä kuluttajan toimesta kirjallisesti tai sähköpostitse. Kun kuluttaja on ilmoittanut haluavansa käyttää peruuttamisoikeuttaan, hänen on palautettava tuote 14 päivän kuluessa. Kuluttajan on pystyttävä todistamaan, että toimitetut tavarat on palautettu ajallaan, esimerkiksi lähetyskuitilla.
Jos asiakas ei ilmoita haluavansa käyttää peruuttamisoikeuttaan tai ei palauta tuotetta elinkeinonharjoittajalle 2. ja 3. kohdassa mainittujen määräaikojen kuluessa, kauppa on sitova.
Artikla 7 – Peruuttamiskulut
Jos kuluttaja käyttää peruuttamisoikeuttaan, palautuskulut ovat kuluttajan vastuulla.
Jos kuluttaja on maksanut summan, elinkeinonharjoittaja palauttaa tämän summan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 14 päivän kuluessa peruuttamisesta. Ehtona on, että tuote on jo palautettu verkkokauppiaalle tai että esitetään todiste täydellisestä palautuksesta.
Artikla 8 – Peruuttamisoikeuden poissulkeminen
Elinkeinonharjoittaja voi sulkea kuluttajan peruuttamisoikeuden tuotteilta, kuten kohdissa 2 ja 3 on kuvattu. Peruuttamisoikeuden poissulkeminen on voimassa vain, jos elinkeinonharjoittaja on ilmoittanut siitä selkeästi tarjouksessa, tai ainakin ajoissa ennen sopimuksen tekemistä.
Peruuttamisoikeuden poissulkeminen on mahdollista vain seuraaville tuotteille:
1. jotka elinkeinonharjoittaja on valmistanut kuluttajan spesifikaatioiden mukaisesti;
2. jotka ovat selvästi henkilökohtaisia;
3. jotka luonteensa vuoksi eivät voi olla palautettavissa;
4. jotka voivat nopeasti pilaantua tai vanhentua;
5. joiden hinta on sidottu rahoitusmarkkinoiden vaihteluihin, joihin elinkeinonharjoittaja ei voi vaikuttaa;
6. eräille sanomalehdille ja aikakausilehdille;
7. äänite- ja videoäänityksille sekä tietokoneohjelmille, joiden kuluttaja on rikkonut sinetöinnin;
8. hygieniatuotteille, joiden kuluttaja on rikkonut sinetöinnin.
Peruuttamisoikeuden poissulkeminen on mahdollista vain seuraaville palveluille:
1. majoitus, kuljetus, ravintola-ala tai vapaa-ajan aktiviteetit, jotka suoritetaan tiettynä päivänä tai tietyllä ajanjaksolla;
2. palvelut, joiden toimitus on aloitettu kuluttajan nimenomaisella suostumuksella ennen miettimisajan päättymistä;
3. vedonlyönti ja arpajaiset.
Artikla 9 – Hinta
Tarjouksessa mainitun voimassaoloajan kuluessa tarjottujen tuotteiden ja/tai palveluiden hintoja ei koroteta, paitsi arvonlisäverokannan muutosten seurauksena tapahtuvien hintamuutosten vuoksi.
Edellisestä kohdasta poiketen elinkeinonharjoittaja voi tarjota tuotteita tai palveluja, joiden hinnat ovat sidoksissa rahoitusmarkkinoiden vaihteluihin, joihin elinkeinonharjoittaja ei voi vaikuttaa, vaihtuvilla hinnoilla. Tämä sidonnaisuus vaihteluihin ja mahdollisesti mainittujen hintojen suuntaa-antavuus ilmoitetaan tarjouksessa.
Hinta- nousut kolmen kuukauden sisällä sopimuksen tekemisestä ovat sallittuja vain, jos ne johtuvat lainsäädännöllisistä määräyksistä tai säädöksistä.
Hinnan korotukset kolmen kuukauden kuluttua sopimuksen tekemisestä ovat sallittuja vain, jos elinkeinonharjoittaja on sen sopimuksessa ehtona, ja:
1. ne johtuvat lainsäädännöllisistä määräyksistä tai säädöksistä; tai
2. kuluttajalla on oikeus irtisanoa sopimus päivämäärästä, jolloin hinnankorotus astuu voimaan.
Toimituspaikka määritellään arvonlisäverolain 1968 5 §:n ensimmäisen kohdan mukaan maassa, jossa kuljetus alkaa. Tässä tapauksessa toimitus tapahtuu EU:n ulkopuolella. Tämän seurauksena postin tai kuriiripalvelun toimesta peritään tuonti-ALV:tä tai tullimaksuja vastaanottajalta. Elinkeinonharjoittaja ei siten peri arvonlisäveroa.
Kaikki hinnat ovat paino- ja kirjoitusvirheiden varassa. Elinkeinonharjoittaja ei vastaa paino- ja kirjoitusvirheiden seurauksista. Paino- ja kirjoitusvirheiden tapauksessa elinkeinonharjoittaja ei ole velvollinen toimittamaan tuotetta virheellisellä hinnalla.
Artikla 10 – Vaatimustenmukaisuus ja Takuu
Elinkeinonharjoittaja takaa, että tuotteet ja/tai palvelut täyttävät sopimuksen, tarjouksessa mainitut tekniset tiedot, kohtuulliset vaatimukset laatuudelle ja/tai soveltuvuudelle sekä voimassa olevat lainsäädännölliset määräykset ja/tai viranomaisohjeet sopimuksen tekemisen päivänä. Jos on sovittu, elinkeinonharjoittaja takaa myös, että tuote on sopiva muuhun kuin normaaliin käyttöön.
Elinkeinonharjoittajan, valmistajan tai maahantuojan antama takuu ei rajoita kuluttajan lainsäädännön mukaisia oikeuksia ja vaatimuksia, joita kuluttaja voi esittää elinkeinonharjoittajaa vastaan sopimuksen perusteella.
Mahdolliset viat tai väärin toimitetut tuotteet on ilmoitettava kirjallisesti elinkeinonharjoittajalle 14 päivän kuluessa toimituksesta. Tuotteiden palautuksen on tapahduttava alkuperäisessä pakkauksessa ja uudenveroisena.
Elinkeinonharjoittajan takuu vastaa valmistajan takuuaikaa. Elinkeinonharjoittaja ei kuitenkaan ole vastuussa tuotteiden soveltuvuudesta jokaiselle yksittäiselle käyttötarkoitukselle kuluttajan toimesta, eikä mahdollisista käyttö- tai soveltamisohjeista.
Takuu ei koske tilanteita, joissa:
- Kuluttaja on itse korjannut ja/tai muokannut toimitettuja tuotteita tai antanut kolmansien osapuolten korjata ja/tai muokata niitä;
- Toimitetut tuotteet ovat altistuneet epätavallisille olosuhteille tai niitä on käsitelty huolimattomasti tai vastoin elinkeinonharjoittajan ohjeita ja/tai pakkauksen ohjeita;
- Vialliseksi osoittautuminen johtuu täysin tai osittain määräyksistä, jotka viranomainen on asettanut tai tulee asettamaan käytettyjen materiaalien laatuun tai tyyppiin liittyen.
Artikla 11 – Toimitus ja täytäntöönpano
Elinkeinonharjoittaja noudattaa suurinta huolellisuutta tuotteiden vastaanottamisessa ja tilausten täyttämisessä.
Toimituspaikkana käytetään osoitetta, jonka kuluttaja on ilmoittanut yritykselle.
Ottaen huomioon, mitä näiden yleisten ehtojen artiklassa 4 on mainittu, yritys toteuttaa hyväksytyt tilaukset viipymättä, mutta viimeistään 30 päivän kuluessa, ellei kuluttaja ole suostunut pidempään toimitusaikaan. Jos toimituksessa tapahtuu viivästyksiä tai tilaus ei voida toteuttaa kokonaan tai vain osittain, kuluttaja saa tästä ilmoituksen viimeistään 30 päivää tilauksen tekemisestä. Kuluttajalla on tällöin oikeus peruuttaa sopimus ilman kustannuksia ja oikeus mahdolliseen vahingonkorvaukseen.
Jos sopimuksen purkaminen edellä mainitun kohdan mukaisesti tapahtuu, elinkeinonharjoittaja palauttaa kuluttajalle maksamansa summan mahdollisimman pian, mutta viimeistään 14 päivän kuluessa peruutuksesta.
Jos tilatun tuotteen toimitus osoittautuu mahdottomaksi, elinkeinonharjoittaja pyrkii tarjoamaan korvaavan tuotteen. Viimeistään toimituksen yhteydessä ilmoitetaan selkeästi ja ymmärrettävästi, että korvaava tuote toimitetaan. Korvaavien tuotteiden osalta peruutusoikeutta ei voida poistaa. Mahdollisen palautuksen kustannukset ovat elinkeinonharjoittajan vastuulla.
Vahingon ja/tai katoamisen riski tuotteista on elinkeinonharjoittajalla toimitushetkeen saakka kuluttajalle tai kuluttajan ennakkoon nimeämälle ja elinkeinonharjoittajalle tunnetulle edustajalle, ellei nimenomaisesti ole sovittu toisin.
Artikla 12 – Pitkäaikaissopimukset:
kesto, irtisanominen ja jatkaminen
Irtisanominen
Kuluttaja voi irtisanoa sopimuksen, joka on solmittu määräajaksi ja joka koskee tuotteiden (sähkö mukaan lukien) säännöllistä toimitusta tai palveluja, milloin tahansa noudattamalla sovittuja irtisanomissääntöjä ja korkeintaan kuukauden irtisanomisaikaa.
Palvelujen osalta kuluttaja voi irtisanoa sopimuksen, joka on solmittu määräajaksi ja joka koskee tuotteiden (sähkö mukaan lukien) säännöllistä toimitusta tai palveluja, milloin tahansa noudattamalla sovittuja irtisanomissääntöjä ja korkeintaan kuukauden irtisanomisaikaa.
Kuluttaja voi irtisanoa edellä mainitut sopimukset:
- milloin tahansa, eikä irtisanomista rajoiteta tiettyyn aikaan tai ajanjaksoon;
- vähintään samalla tavalla kuin ne on solmittu;
- aina samoilla irtisanomisaikaväleillä kuin elinkeinonharjoittaja on itselleen määritellyt.
Jatkaminen
Sopimus, joka on solmittu määräajaksi ja joka koskee tuotteiden (sähkö mukaan lukien) säännöllistä toimitusta tai palveluja, ei saa jatkua automaattisesti tai uudistua määräajaksi.
Poiketen edellisestä kohdasta, sopimus, joka on solmittu määräajaksi ja joka koskee päivittäisten, uutis- ja viikkolehtien sekä aikakauslehtien säännöllistä toimitusta, voi jatkua automaattisesti enintään kolmeksi kuukaudeksi, jos kuluttaja voi irtisanoa tämän jatkuneen sopimuksen ennen jatkamisen päättymistä korkeintaan kuukauden irtisanomisajalla.
Sopimus, joka on solmittu määräajaksi ja joka koskee tuotteiden tai palvelujen säännöllistä toimitusta, voidaan automaattisesti jatkaa vain toistaiseksi, jos kuluttaja voi irtisanoa sen milloin tahansa korkeintaan kuukauden irtisanomisajalla, ja korkeintaan kolmen kuukauden irtisanomisajalla, jos sopimus koskee päivittäisten, uutis- ja viikkolehtien sekä aikakauslehtien säännöllistä, mutta harvemmin kuin kerran kuukaudessa tapahtuvaa toimitusta.
Sopimus, joka koskee lyhytaikaista päivittäisten, uutis- ja viikkolehtien sekä aikakauslehtien säännöllistä toimitusta (kokeilutilaus tai tutustumistilaus), ei jatku automaattisesti ja päättyy kokeilu- tai tutustumisjakson päättyessä.
Jos sopimuksen kesto on yli vuoden, kuluttajalla on oikeus irtisanoa sopimus milloin tahansa vuoden kuluttua korkeintaan kuukauden irtisanomisajalla, ellei kohtuuden ja oikeudenmukaisuuden periaatteet estä irtisanomista sopimuksen sovitun keston päättymisen ennen.
Artikla 13 – Maksaminen
Ellei toisin sovita, kuluttajan on maksettava velvoitteensa 7 päivän kuluessa harkinta-ajan alkamisen jälkeen, kuten määritelty artiklassa 6 kohta 1. Jos sopimus koskee palvelun tarjoamista, aikaraja alkaa siitä hetkestä, kun kuluttaja on saanut sopimuksen vahvistuksen.
Kuluttajalla on velvollisuus ilmoittaa viipymättä elinkeinonharjoittajalle mahdollisista virheistä annetuissa tai ilmoitetuissa maksutiedoissa.
Maksamatta jättämisen tapauksessa elinkeinonharjoittajalla on oikeus veloittaa kuluttajalta ennakkoon ilmoitetut kohtuulliset kulut, ellei lainsäädäntö rajoita tätä oikeutta.
Artikla 14 – Valitusmenettely
Sopimuksen täytäntöönpanoa koskevat valitukset on esitettävä elinkeinonharjoittajalle täysin ja selkeästi 7 päivän kuluessa siitä, kun kuluttaja on havainnut puutteet.
Elinkeinonharjoittaja vastaa elinkeinonharjoittajalle esitettyihin valituksiin 14 päivän kuluessa vastaanottopäivästä. Jos valitus vaatii ennakoitavasti pidempää käsittelyaikaa, elinkeinonharjoittaja vastaa 14 päivän kuluessa vastaanottokirjeellä ja ilmoittaa, milloin kuluttaja voi odottaa tarkempaa vastausta.
Jos valitusta ei voida ratkaista neuvotteluteitse, syntyy riita, joka voidaan ratkaista riidanratkaisumenettelyllä.
Valitus ei keskeytä elinkeinonharjoittajan velvollisuuksia, ellei elinkeinonharjoittaja ilmoita kirjallisesti toisin.
Jos valitus todetaan perustelluksi, elinkeinonharjoittaja joko vaihtaa tai korjaa toimitetut tuotteet ilmaiseksi valintansa mukaan.
Artikla 15 – Riidat
Elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välisiin sopimuksiin, joihin nämä yleiset sopimusehdot koskevat, sovelletaan ainoastaan Hollannin lakia. Tämä koskee myös tapauksia, joissa kuluttaja asuu ulkomailla.
Artikla 16 – CESOP
Vuodesta 2024 alkaen voimaan tulevien ja tiukentuvien toimenpiteiden vuoksi "Lain muutoksesta arvonlisäverolaissa 1968 (maksupalveludirektiivin täytäntöönpanolaki)" ja sen mukaisesti keskeisen sähköisen maksutietojärjestelmän (CESOP) käyttöönoton vuoksi maksupalveluntarjoajat voivat rekisteröidä tietoja Euroopan CESOP-järjestelmään.